Welke marketing strategie werkt het beste?

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

De vraag welke marketing strategie het beste werkt toont gelijkenissen met de vraag hoeveel een kar met boodschappen kost. Beide antwoorden vinden hun oorsprong in de acties ondernomen door de betrokken partijen. Een marketing strategie zorgt ervoor dat de juiste boodschap, via het juiste medium terecht komt bij de juiste doelgroep. Om een en ander te versterken en voor synergie te zorgen gebruikt de slimme marketer verschillende strategien die elkaar versterken. Zo zijn online marketing en offline marketing samen de juiste keuze voor eigenlijk iedere onderneming, klein en groot.

Marketing, goed gebruikt, zorgt ervoor dat een constante stroom aan nieuwe klanten naar de ondernemer toekomen. Slimme marketing gaat een stap verder en brengt ideale klanten binnen. Vaak zelfs zoveel nieuwe en loyale klanten dat de ondernemer een keuze kan maken met wie samen te werken. Deze luxe positive is het resultaat van stabiele acties en uitgekiende inspanningen.

Doorgewinterde marketeers weten dat de combinatie van free publicity, organische marketing en betaalde campagnes klanten werving eenvoudiger maakt. Door een tussenstap in te bouwen en inkomsten uit verschillende bezigheden te genereren, waarbij zelfs de betaalde campagnes direct en binnen enkele dagen al rendabel worden wordt op een kosten efficiente manier een klanten database opgebouwd.

Voordat prospects besluiten in zee te gaan met een nieuwe leverancier, moet er een vertrouwensband bestaan tussen de partijen aan de vraag en aanbod kant. Leveranciers kunnen hun merk (in het Engels aangeduid als ‘brand’) op verschillende manieren groot maken. Ook dit is onderdeel van de beste marketing strategie. Echter, branding kost tijd en dat is nu net iets wat ondernemers niet altijd in overvloed hebben. Daarom kan adverteren voor brand awareness zorgen en de naam uitgebouwd worden door ervaringen van bestaande klanten. Dit moet dan ook wel weer verder uitgewerkt worden met een duidelijk opgezette referentie en aanbevelingen campagne.